۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۱۰
سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۱۰۸۴۹۹
بیانیه کرملین پیش از ورود وزیر خارجه ایران؛

روسیه و ایران متعهد به نظم جهانی دموکراتیک و مقابله با فشارهای غرب هستند 

روسیه و ایران متعهد به نظم جهانی دموکراتیک و مقابله با فشارهای غرب هستند 
بیانیه کرملین پیش از سفر سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به مسکو صادر شد. در این بیانیه تأکید شده است که فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران نسبت به اغلب مسائل جهانی، دیدگاه‌های مشترکی دارند و متعهد به بنا نهادن یک نظام جهانی عادلانه و دموکراتیک هستند. این نظم جهانی بر مبنای اصول شناخته‌شده حقوق بین‌الملل، چندجانبه‌گرایی، امنیت برابر و تفکیک‌ناپذیر، و همچنین همکاری سودمند و برابر میان ملت‌ها استوار خواهد بود. 

به گزاش روزنامه اینترنتی فراز؛ سفر کنونی سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران به مسکو، در امتداد رایزنی‌های دیپلماتیک صورت می‌گیرد؛ عراقچی پیش از مسکو، در بلاروس با مقامات ارشد این کشور دیدار و گفتگوهای دوجانبه انجام داده بود. این سفرها در شرایطی انجام می‌شود که روابط ایران و روسیه به‌خصوص پس از امضای «پیمان مشارکت راهبردی جامع» در سال گذشته، در سطح جدیدی از همکاری‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی قرار گرفته است. دو کشور به‌طور فزاینده‌ای بر تقویت مواضع مشترک در برابر فشارها و تحریم‌های غرب و همچنین ایجاد یک نظم چندقطبی عادلانه در جهان تأکید دارند.

ارتقاء روابط پس از پیمان راهبردی جامع

وزارت امور خارجه روسیه، که پیشتر تأیید کرده بود وزیر خارجه ایران در تاریخ ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) با سرگئی لاوروف، همتای روس خود دیدار می‌کند، جزئیاتی از این رایزنی‌ها را اعلام کرد. دستگاه دیپلماسی روسیه نوشت: «دو وزیر امور خارجه، تبادل نظرهای منظم و محرمانه خود را پیرامون طیف گسترده‌ای از روابط ایران و روسیه ادامه خواهند داد. این روابط پس از اجرایی شدن پیمان مشارکت راهبردی جامع در ۱۰ مهر ۱۴۰۴ (۲ اکتبر ۲۰۲۵) وارد سطح کیفی جدیدی شده است.»

محور اصلی گفتگوها؛ اجرای توافقات عالی‌ترین سطوح

در این بیانیه کرملین که در وب‌سایت وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده، آمده است: وزرای امور خارجه برنامه کاری دوجانبه را بررسی کرده و بر لزوم اجرای توافقات حاصل‌شده در بالاترین سطح، از جمله دیدارهای رؤسای جمهور دو کشور، ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۵ در عشق‌آباد و یکم سپتامبر ۲۰۲۵ در تیانجین، تمرکز خواهند کرد.

تمرکز بر تجارت و اقتصاد در آستانه کمیسیون مشترک


همچنین، با توجه به برنامه‌ریزی برای برگزاری نوزدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری‌های تجاری و اقتصادی روسیه و ایران در فوریه ۲۰۲۶ در کشورمان، توجه ویژه‌ای به توسعه حجم تجارت دوجانبه و ابعاد عملیاتی‌سازی پروژه‌های مشترک بزرگ در حوزه‌های انرژی و حمل‌ونقل اختصاص داده خواهد شد.

رایزنی درباره بحران هسته‌ای و امنیت منطقه‌ای


بر اساس اعلام مسکو، «تبادل نظر درباره مسائل بین‌المللی کلیدی، از جمله بحرانی که با تحریک کشورهای غربی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ایجاد شده و پیامدهای منفی آن برای امنیت و ثبات منطقه، انجام خواهد شد».


هماهنگی مواضع ایران و روسیه در برابر فشارهای خارجی


هماهنگی دیدگاه‌ها در خصوص مسائل مهم منطقه‌ای مانند وضعیت غرب آسیا، قفقاز جنوبی، دریای خزر و افغانستان نیز در دستور کار این سفر قرار دارد. روسیه همچنین تصریح کرده است که: «انتخاب راهبردی در راستای دنبال کردن یک سیاست خارجی مستقل و عزم راسخ برای مقابله با فشارها و تحمیل‌های خارجی، پایه و اساس همکاری نزدیک ما با دوستان ایرانی در سازمان‌های بین‌المللی پیشگام همچون بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا است».

توسعه همکاری‌ها با وجود تحریم‌های غرب


دستگاه دیپلماسی روسیه در بخش پایانی بیانیه کرملین، ضمن تأکید بر توسعه پیوسته همکاری‌های عملی در تمامی زمینه‌ها، اعلام کرد که این روند «به‌رغم اقدامات غیرقانونی غرب که با هدف تشدید فشار تحریم‌ها» علیه تهران و مسکو انجام می‌شود، ادامه خواهد یافت. روسیه خاطرنشان کرد که گام‌هایی در جهت مقابله با اقدامات قهری یک‌جانبه و ایجاد زیرساخت‌های تسویه‌حساب متقابلی که در برابر تأثیرات خارجی نفوذناپذیر باشد، برداشته می‌شود. در نهایت، وزارت امور خارجه روسیه بر «اهمیت ویژه‌ای که به تقویت بیشتر روابط دوستانه و حسن همجواری با ایران در روحیه مشارکت راهبردی جامع داده شده است»، تأکید کرد.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی